© VAN DER LAAG 2017. Design PAF creatie

SIERADENROUTE AMSTERDAM

BLOU bestaat uit twee edelsmeden, Zoë Nina & Frouks met ieder een eigen collectie unieke sieraden. 

 

Frouks is de naam voor de collectie ontworpen en gemaakt door Froukje van der Avoird, die 1996 aan de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam afstudeerde. 

 

ZoëNina is de naam voor de collectie van Zoë Nina Schaad en zij is een aantal jaar geleden in de leer gegaan bij Froukje en dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een samenwerking in de galerie BLOU. 

 

Beide edelsmeden staan voor authenticiteit en vakmanschap en vinden het werken achter de werkbank het leukste deel van het vak. Maar ook om samen met de klant te kijken naar welk sieraad het beste bij hen past en dit vervolgens uit te werken in een sieraad op maat, is iets wat het vak zo bijzonder maakt. Een sieraad is tenslotte iets persoonlijks, en het is voor ons een bijzondere meerwaarde om te weten dat hetgene dat je aan het maken bent, dierbaar gaat worden voor de persoon die het gaat dragen. 

 

Achter in de winkel zit een werkplaats, zodat je een blik kan werpen waar en hoe de sieraden gemaakt worden. De sieraden in BLOU zijn uniek, dus ze zijn allemaal anders en we maken graag iets dat helemaal bij je past. Er is een ruime stenen collectie om uit te kiezen, want beide werken we daar graag mee. 

 

BLOU heeft zowel rauw, en ruw authentiek werk, met bijvoorbeeld fossielen of dinosaurus ei en ook verfijndere vormen met veel kleur. 

 

Er is naast ons beider collecties ook het werk te zien van wisselende gast-exposanten, van zowel kunst als sieraden. 

Adres: Lange Leidsedwarsstraat 145-sous

Telefoon: 020 320 3202

www.blou.amsterdam

Open:

Woe/Wed  11-18
Don/Thu   11-18
Vrij/Fri       11-18
Zat/Sat      11-17
En op afspraak

And by appointment

BLOU