top of page

SIERADENROUTE AMSTERDAM

De Smederij

De Smederij is de goudsmederij van Sjoerie Lont, in 1982 afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven en sindsdien werkzaam als zelfstandig goudsmid.

 

De Smederij is een atelier van waaruit sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen worden ontworpen, geproduceerd en verkocht. Er is sprake van unica en kleine series. Sjoerie werkt veel in opdracht waardoor het werk divers is maar wel met een eigen signatuur, technisch en kwalitatief hoogwaardig met oog voor persoonlijke wensen. Ook worden oude sieraden – al dan niet kapot – met liefde vermaakt tot een juweeltje dat wél weer gedragen wordt… In het verlengde hiervan ligt het restaureren, of het nu gaat om sieraden of klein zilver, bij de Smederij kunt u terecht voor een goed advies, vrijblijvende prijsopgaves en vakkundige restauraties.


Er is keus uit een prachtige collectie edelstenen, door de jaren heen verzameld vanuit alle uithoeken van de aarde. Ook probeert de Smederij Fairtrade goud en zilver over het voetlicht te brengen. Het aanbod is nog gering maar de eerste stappen op weg naar duurzame winning van edelmetalen zijn gezet. Het goud is duurder: de delvers verdienen een eerlijk loon en er worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Inmiddels staat De Smederij geregistreerd als leverancier van Fairtrade  goud bij het Goldsmiths Registration Scheme van Max Havelaar.

Adres: Korte Marnixstraat 1-hs

Telefoon: 020 626 2814

Mobiel: 06 41305525

www.smederijamsterdam.nl

Open:
Open:
Din/Tue      10 - 18
Woe/Wed   10 - 18
Don/Thu     10 - 18
Zat/Sat       10 - 17

bottom of page